Eleverne havde fået et skolemælkslegat på 5000 kroner

NORS: Mandag var 25 elever fra Østre Skoles flexklasser, og en håndfuld lærere og forældre, på besøg på den økologiske gård Øster Skaarup, mellem Nors og Vester Vandet.

Eleverne havde fået et legat på 5000 kroner mulighed for at se en øko-ko i øjnene og høre meget mere om hvordan mælken kommer fra koen og til køleskabet hjemme.

- Eleverne går til dagligt i flexklassen på Østre Skole, en klasse for for elever fra 7.-9. klasse med indlærings og sociale problemer. Vi ønskede at lave noget ekstraordinært socialt samvær og hygge for eleverne, fortæller forælder Carina Wohlgemuth, og fortsætter:

- Derfor blev vi glade da vi modtog legatet fra Arla, som vi kunne bruge til mange ting. Men vi valgte at tage børnene ud på en økologisk gård. Eleverne har taget godt imod vores tur. De får en masse gode indtryk på sådan et besøg.

På Øster Skaarup hørte eleverne blandt andet at gården har taget skidt for at nedbringe CO2. Blandt andet er der netop investeret i en stor 15.000 liter køle-opbevaringstank til mælken. Derved behøver tankbilen kun at komme hver anden dag. Det sparer halvdelen af køreturene og landmanden får lidt mere for mælken.

På Karl Ove Klits gård har man 150 malkekøer.

Eleverne hørte gårdens medhjælper Kasper Nymann Jensen fortælle, at man var begyndt at give malkekøerne, en mulighed for at ligge i sand i stedet for på et hårdere underlag. Det har giver køerne et et endnu bedre liv. For klov-problemer er faldet til det halve.

Eleverne så også hvordan køerne elskede at få stryg af den automatiske skrubbebørste.

Efter besøget på gården var det tilbage til livet i byen, hvor den stod på pizza til alle. En herlig dag, der startede med rundstykker, havde giver eleverne en oplevelse - ude i marken bogstaveligt talt.

Arla uddeler deres skolemælkslegat to gange årligt.

Alle skoler kan søge fra puljen som er på i alt 200.000 kr. årligt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...