44 elever på EUC Nordvest viste i weekenden, at der er rigtig glade for fart og motorer

THISTED: 44 elever på EUC Nordvest er rigtig glade for fart og motorer. Det viste de i weekenden da de var færdige med deres grundforløb. Og for andet år skulle det fejres med ordentlig gang ræs i elevernes selvbyggede gokarts.

Det var GF1-eleverne fra henholdsvis ”Motor og Transport” og ”Metal og Teknologi” på EUC Nordvest, der gennem de seneste måneder selv har konstrueret og bygget de fem flotte gokarts. Spørgsmålet var så bare hvem havde bygget den hurtigste gokart.

Det blev testet på den til lejligheden byggede GF1-Le Mansbane på P-pladsen ved EUC på Lerpytter til en times Le-Mans ræs.

Trods kulde og vind så blev eleverne grebet af stemning og gav den gas på den udfordrede bane.

Vinderne blev det hold, der nåede at køre flest omgange inden for tidsrammen.

- Det var et løb, hvor vi i dén grad fik testet gokartsenes stabilitet, funktionalitet og fart, og hvor vi fik testet elevernes evne til hurtig, effektiv og holdbar problemløsning i pitten, fortæller Steen Bojsen Jensen, afdelingsleder for auto- og smedeuddannelserne på EUC Nordvest og fortsætter;

- Eleverne startede jo mere eller mindre ud med et stort stykke jern, og har gennem de seneste 10 uger konstrueret, svejset, bukket og monteret sig frem til det færdige resultat.

De kommende mekaniker-, smede-, industriteknik- og chauffør-elever skulle arbejde sammen på kryds og tværs med udvikling og test af gokartsene.?- Det var en sjov afslutning med Le Mans.

Der gik virkelig konkurrence i at se, hvem der kunne køre længst, hvis gokart der gik mindst i stykker og så videre.

- Vi havde rimelig travlt, når gokartsene kørte i pit, men jeg synes faktisk, at det gik fint med hurtigt at få repareret de ting, der skulle repareres, fortæller Lasse Røgen, der skal starte i mesterlære som mekaniker.

Vinderholdet kom op på hele 57 omgange på den 400 meter lange bane.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...