Næsten 30.000 kroner blev givet videre til Make-A-Wish Danmark

SKYUM: På Skyum Idrætsefterskole samles der en gang om året kroner ind til gode formål og for et par år siden beslutte eleverne, sammen med skolens ledelse, at halvdelen af overskuddet fra julemarkedet skulle gå til et godt formål for børn.

I år var det organisationen Make-A-Wish Danmark, der fik overdraget 26.820,05 kroner, efter opfordring fra to elever, der havde familie, der havde fået gavn af hjælp fra organisationen, som er verdensomspændende.

Make-A-Wish Danmark opfylder ønsker for børn mellem 3-18 år i Danmark med livstruende sygdomme med henblik på at skabe håb, styrke og glæde.

Forrige år var det kræftramte børn der fik penge fra eleverne i Skyum.

Det var ikke bare en donation denne gang. Eleverne fik besøg af en et tidligere ”ønskebarn” Christian Erhurt, der havde taget turen fra Aalborg til Skyum.

- Hans besøg og ikke mindst hans historie, rørte eleverne, da de stod linet op i gymnastikhallen ved overrækkelsen, fortæller viceforstander for Skyum Idrætsefterskole Poul Hegaard Hansen.

- Da Christian Erhurt fortalte sin historie, var der helt stille i hallen, og flere var dybt berørt af det, han fortalte.

Elever kom bagefter og fortalte Poul Hegaard Hansen, at det havde været en stor oplevelse og noget de ikke lige glemmer.

De 26.820,05 kroner kommer nu to til fire børn til gavn med en oplevelse. Det kan være James Bond for en dag, med hurtig bil, smoking og fotoshoot.

Eller måske et møde med Rasmus Seebach, en rejse, eller en iPad eller computer.

Også ved dette års julemarked, skal mindst halvdelen af overskuddet gå til et børnestøtteformål. Hvilket det bliver besluttes senere.

Den anden halvdel af overskuddet fra årets julemarked blev i øvrigt investeret i en socialtur for idrætsefterskolens elever til Thisted, med tur i svømmebad, noget godt at spise og hyggetimer.

Af Ole Iversen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...