Der er lagt op en aften med velkendte nordiske og danske sange i perlende ny arrangementer kædet sammen med svenske polkaer og enkelte nyere nordiske sange

LILDSTRAND: Som et led i sommerprogrammmet Musik i Hanherred er der tirsdag aften 30. juli koncert i Lildstrand Kirke med duoen Højlund & Holmsgaard, fortæller organist Irene Søndergaard Christensen. Der er gratis adgang, men der er mulighed for at give et frivilligt bidrag.

Det er med danske og nordiske sange og viser, at Højlund & Holmgaard denne aften synger og synger sensommeren ind i perlende ny arrangementer, kædet sammen med svenske polskaer og enkelte nyere nordiske sange af bl.a. Sofia Karlsson, Ingebjørg Bratland og Esbjörn Hazelius.

Højlund & Holmsgaard er en nystartet duo, som spiller ny og gamle sange og viser - primært fra Norden, men med enkelte afstikkere til sydligere himmelstrøg. Duoen består af Ingeborg Højlund, vokal og guitar, og Uffe Holmsgaard på strengeinstrumenter af forskellig art - guitar, cittern og mandolin. Sammen udforsker duoen de intense og intime klange, der opstår, når blot to instrumenter mødes med stemmen. Deres repertoire rummer sange, som med enkle ord beskriver tilværelsen, naturen og livet mellem mennesker. Selvom denne duo først havde premiere i 2018, har de to musikere spillet sammen i rigtig mange år i andre sammenhænge i ind - og udland og udgav i 2016 et debutalbum med folkeorkestret Psalmodie.

Ingeborg Højlund er uddannet sanger og dirigent fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og har en alsidig baggrund i både rytmisk og klassisk musik. De seneste par år har hun været tilknyttet Aarhus Teater og bl.a. medvirket i forestillingerne ”Erasmus Montanus” og ”Lyden af de skuldre, vi står på”. Hun har desuden en helt særlig tilknytning til Lild, da hendes familie har haft sommerhus i området hele hendes liv.

Uffe Holmsgaard er autodidakt spillemand og elsker klangen af strengeinstrumenter. Han har de seneste mange år udforsket musik fra mange områder i Europa - dog særligt græsk, svensk, norsk og dansk folkemusik. Ved siden af musikken har han forsket i byzantinsk poesi og studerede to et halvt år ved universitetet i Uppsala, hvor han afsluttede sin postdoc., og hvor han derudover dykkede ned i den svenske folkemusik.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...