200 ryttere var hurtige til at hapse de kun 200 pladser der var budt ud, da Thy Gravel for første gang blev afviklet med start og mål på P-pladsen ved skoven i Thorsted.

Et nyt løbskoncept, hvor set-uppet er minimalt. Hvor det handler om at få en fed cykeltur i flot natur. Ingen skilte, tidtagning og depoter undervejs. Ruten på Thys grusveje, heraf navnet spå løbet, følges via en downloadet rute til rytternes GPS- computere.

Søndag kl 10.00 blev de 200 ryttere, som var kommet fra det meste af Jylland, sendt afsted i roligt tempo i en stor flok. 77 km. skulle tilbagelægges zigzag fra Thorsted mod Vilsbøl Plantage, sydover mod Stenbjerg Plantage og tilbage mod Thorsted igen.

Man kunne bruge al den tid man havde brug for, og når man var hjemme så ventede der varm gullaschsuppe.

Det er Jacob Østerby Pedersen, Thisted, der står bag ideen om et anderledes cykelevent i Thy og han var en glad arrangør, efter de fleste af de 200 cykelryttere, heraf en del kvinder, var kommet i mål.

- Jeg er simpelthen ovenud tilfreds. Det er bare gået så godt. Mange gode bemærkninger om konceptet, og ikke mindst en vild interesse for at være med. Jeg kan ikke forestille mig at vi ikke vender tilbage. Både med et nytårsløb, men måske også med et løb eller to gennem året, lyder det fra Jacob Østerby Pedersen, der selv har stået for hele planlægningen, med lidt hjælp fra DGI og Midtthy Cykelmotion.

Blandt de 200 ryttere var den tidligere Tour de France og profrytter Frank Høj, som i dag arbejder for DGI. Han roste også initiativet, fortæller Jacob Østerby.

Selv om der ikke blev kørt løb, så blev der hurtigt lagt fra land af de hurtiges ryttere. Heriblandt Frank Høj.

Første mand tilbage i Thorsted og dermed hurtigste rytter var Henrik Skovmose fra Hanstholm og medlem af Thy Cykle Ring. Han kørte de knapt 77 km. i tiden 2 timer og 40 minutter og kom i mål med den forreste gruppe på omkring 12 ryttere, heriblandt Frank Høj.

De sidste ryttere kom i mål omkring klokken 16 - også til dem ventede der varm gullaschsuppe.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...