De syv ryttere og to følgere i Team TMT on tour er nu på vej hjemover i bussen

THY-MORS: De kørte fra Thisted lørdag 20. juli på den fjerde parisertour for TMT on tour. En uge senere, om eftermiddagen, nåede de Triumfbuen på Place Charles de Gaulles for enden af Avenue des Champs-Élysées.

En nærmest perfekt 1200 km tur - helt uden nævneværdige problemer undervejs, altså lige bortset fra varmen, som flere dage nåede langt op på termometeret.

- Vi har kørt tre dage i temperaturer over 40 grader. Det har jeg aldrig nogensinde prøvet på cykel, og det er det, jeg vil huske fra denne tur. En tur med vilde kontraster - lyder det fra John Holm Olesen fra Sennels, der kører sin anden parisertur på cykel.

- Vi var simpelthen nødt til at drikke væske i vildskab. Vi har drukket 1-1,5 liter vand pr. 30 km. Og selv om vi modtog afkølet vand fra servicebilen, så nåede det at blive varmt, som var det fra den varme hane, før vi igen fik vand efter de næste 30 km, siger John Holm Olesen.

Han fortæller videre, at efter de varme dage i Tyskland, Belgien og Nordfrankrig kørte de syv cykelryttere ind i Paris’ forstæder i kun 16 grader:

- Jeg havde min vinterjakke på den morgen - det er vildt at tænke på. Men så klarede det op og blev varmt igen, da vi nåede Triumfbuen.

Det blev kun til ganske få punkteringer på turen:

- Jeg punkterede kun én gang. Og den nye rute, vi havde sat op, blev fulgt til punkt og prikke, uden at vi skulle finde en ny undervejs. Så generelt blev det en helt perfekt tur med gutterne og vores servicebil.

Holdet fra Thy havde indlogeret sig på et hotel i centrum af Paris i gå afstand fra Champs-Élysées. Her oplevede alle afslutningen på Tour de France, før turen gik hjemad tidlig mandag morgen.

- Men måske vil vi vælge et hotel uden for byen næste gang. Ikke fordi hotellet ikke var godt nok. Men det tog over fire timer at få fundet en parkeringsplads til vores 2,1 meter høje trailer i Paris’ centrum, fortæller John Holm Olesen.

Efter succesen i år regner han med, at der bliver en femte tour til Paris for Team TMT.

- Men da vi af hensyn til sponsorerne kun kører hvert andet år, rammer vi jo ind i, at Tour de France starter i Danmark i 2021. Så ved jeg ikke, om det kan stilles an, siger John Holm Olesen.

TMT on Tour 2019 bestod af Ole Vad Jensen (kørt turen tre gange), Michael Horsbøll Nielsen (to gange), Kaj Larsen (tre gange), John Holm Olesen (to gange), Johan Thomsen (to gange), Andreas Kristensen (fire gange) og Jørgen Larsen (fire gange) plus i servicebilen Niels Jeppesen (fire gange) og Per Christensen (to gange).

Af Ole Iversen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...