Siemens Gamesas sitemanager Søren Storgaard har fødselsdag i dag, onsdag 25. november

ØSTERILD: Det er blevet bemærket, bl.a. af nogle af vore læsere, at der onsdag blev flaget fra den helt store flagstang i mølletestcentret i Østerild. Her kunne bilisterne i miles omkreds se et kæmpeflag på ikke mindre end 85 kvadratmeter blafre i vinden i 170 meters højde fra toppen BMS Heavy Crains store grønne kran.

Selv om der bliver travlhed på testcentret de næste dage - på grund af udskiftning af vinger på en af Siemens Gamesas møller, var det ikke det, der var anledning til at hejse det helt store Dannebrog i vel nok Thys hidtil højeste ”flagstang”.

Anledningen var såmænd en hilsen fra BMS’s folk på stedet til Søren Storgaard fra Simens Gamesa. Han er møllefirmaets sitemanager og installationsprojektleder - og fyldte 40 år onsdag 25. november.

Søren Storgaard er i øvrigt i Østerild, fordi der fra fredag og nogle dage frem skal skiftes vinger på Siemens Gamesa-møllen SG 11 på plads otte.

- Jeg blev godt nok noget overrasket, da jeg så, at der hang Dannebrog fra toppen af BMS-kranen. Men det er da meget fornuftigt at bruge kranen, når den nu alligevel står der, og det blæser for meget til, at vi kan arbejde. Så er Dannebrog da flot deroppe, lyder det med et glimt i øjet fra Søren Storgaard.

Arbejdet med at erstatte de 93 meter lange vinger på SG 11-møllen på plads otte som - tættest ved Gl. Aalborgvej, begynder fredag. De gamle vinger skal fragtes til Hanstholm og udskibes med samme skib, som kommer med de nye endnu længere vinger på 98 meter.

Transporten til Hanstholm begynder torsdag aften kl. 18. Der skal også fragtes vinger til Hanstholm fredag.

Lørdag ankommer de nye vinger til Hanstholm med skib, og de skal så fragtes ud til testcentret med lastbil.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...