Nu er det meste af havneområdet uddybet

TAMBOHUS: Udvidelsen af Tambohus Naturhavn er igen på ret køl.

Mellem jul og nytår kom tilladelsen til, at det opgravede materiale fra Tambohus Naturhavn kunne placeres ved Sallingsund. Dermed kunne selve udgravningen gå i gang, og i uge to anløb Rederiet Limfjorden Tambohus Naturhavn og gravede første runde.

Nu er det meste af havneområdet uddybet, og al det materiale, der er kommet ind gennem de sidste 12-13 år er gravet op og fjernet.

- Vi havde regnet med at kunne sejle det meste materiale, vi gravede op, til Jegindø som strandbeskyttelse, udtaler Per Bach, formand i Tambohus Naturhavn. Opgravningsmaterialet fra det nye havneområde, kunne så komme til dumpningspladsen ved Gyldendal, hvor vi plejer at dumpe. Vi brugte ca. 30.000 kroner på at undersøge området ved Gyldendal, men det viste sig at være helt fyldt op. Herefter måtte vi så søge om at bruge den plads til dumpning, som findes ved Sallingsund. Denne behandlingstid var på to måneder.

I alt er den samlede ekstraudgift til analyser og ekstra sejlads mv. blevet ca. 150.000 kroner.

- Heldigvis er en række lokale kommet os til undsætning. Hvidbjerg Bank og Sparekassen Thy har støttet og tre private sponsorer, Jens Rysgaard, Steen Rysgaard og Karsten M. Pedersen har hver især sponseret 25.000 kroner. I alt er der ca. 100.000 til at dække noget af udgiften. Det er vi utrolig glade for. Det betyder, at projektet kan fuldføres i sin oprindelige form, siger per Bach.

- Vi holder stadig tidsplanen og forventes at være klar til sæsonstart i slutningen af april måned. Så snart det bliver lavvande går Thyholm Murer i gang med ”Den Spanske Trappe”, havnens nye havnebad og kajakområde. Tømrermester Erik Søe er allerede i gang med træarbejdet rundt om den nye kaj og skal i gang med den nye bro til Krumøen. Den nye, lange flydebro ankommer i marts, og da skulle de nye altaner også gerne placeres. Jo, det går igen efter planen, og vi er meget tilfredse, siger Per Bach.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...