Beboerne på plejehjemmet fik en eftermiddag i Dansktoppens tegn

ØSTERILD: Musik kan nå helt ind - bringe smil, glæde og ikke mindst vække minder hos ældre. Onsdag var der dansktop som dengang farfar var ung i ældrecenter Solhjems i Østerilds dagligstue. Bjørn Hansen havde sine hits med og sang dem for 90 ældre fra områdets plejehjem.

Der blev sunget med på sange som "Pigen og hårbåndet, Ønskebrønden, Barndomstiden, En lille Ring af guld".

Ikke mindst sangen "Den Gule Flyver " fik mange til at få en tåre i øjenkrogen, da Bjørn Sang om legetøjet fra barndomsværelset, og minderne fra dengang. Da man var vokset og fik øje på "Lille Ann-Mari...."

Det blev til mange anekdoter fra Bjørn Hansens lange liv i musikken. Naturligvis om de godt 26 år, han og Okay spillede til enkebal på Phønix i Thisted. En håndsoprækning om hvor mange der havde været til enkebal, fik mange hænder i vejret.

Dansktop-eftermiddagen med Bjørn Hansen var kommet i stand blandt andet ved hjælp af en donation på 2000 kroner fra Lions i Thisted, fortæller Dorthe Overgaard, Social og Sundheds Assistent på Solhjem i Østerild:

- Vi ved, at musik skaber glæde, og gør at de ældre mindes de gamle dage. Også hvis man er dement, så når musikken helt ind. Derfor holder vi sådan en dag. Arrangementet løber rundt, ved at gæsterne køber en billet. Og med så fin en opbakning fra plejehjemmene i området, så er det da noget der gør os glade, siger hun.

Næste arrangement for de ældre er i oktober, hvor Det Grå Guld spiller til offentlig koncert i Multihallen, arrangeret af blandt andre Trye, Fjordglimt og Solhjem.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...