Det er formentlig en kending, der er set flere gange i Limfjorden de seneste måneder

FEGGESUND: Der har de seneste måneder været meldinger om flere delfiner i Limfjorden. Her har man især haft mulighed for at se delfiner ved Feggesund, Aalborg og Hals, hvor Limfjorden jo løber ud i Kattegat. Især ved Feggesund har der været aktivitet, og her kunne man spotte en delfin ved Feggesund søndag 13. september.

Her siger en af de personer, som på allernærmeste hold så delfinen ved Feggesund:

- Der var kun én, og det er formentlig den samme, som holdt til nær Aalborg for ikke ret lang tid siden. Den er meget social og svømmer på nær afstand og betragter os, lige så meget som vi betragter den.

Delfinerne som er blevet spottet i Limfjorden over de sidste par måneder er af den almindelige kortnæbbede delfinfamilie delphinus delphis. Denne delfinart har en topfart på hele 60 km/t samt en vægt på 100-140 kilo og en længde på 1-2,5 meter.

En anden delfin, der fylder de danske farvande, er øresvinet. Det er en af verdens største delfinarter, og med denne titel kommer en kampvægt på 650 kilo samt en længde på to-fire meter. Selv om at øresvinet er en af verdens største delfinarter, er det også en af de mest tillidsfulde arter.

Delfinen lever mest af alt af fisk, blæksprutter og krabber. Også under jagt kan delfinerne samarbejde om at drive stimer af fisk sammen for at optimere udbyttet og bruger derefter deres hale til at lamme byttet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...