Thisted Kirkecenter danner igen rammen om et besøg af komponist Poul Raaby, der er thisteddreng, og hans datter, sanger Fie Pilgaard

THISTED: Tirsdag aften 17. september får Thisted igen besøg af thistedrengen, komponist Poul Raaby, Skanderborg, søn af Maren og Jørgen Raaby, Thisted, og hans datter, den konservatorieuddannede rytmiske sanger Fie Pilgaard Raaby, også Skanderborg.

Det sker ved i Thisted Kirkecenter ved en sogneaften, som byder på koncert, fællessang og fortælling, hvor datter og far denne aften præsenterer en pæn buket af kendte og ny sange.

Poul Raaby har skrevet ny melodier til mere end 200 salmer og udgivet 111 af dem i to nodesamlinger, og netop nu er en ny nodesamling med 50 ny melodier på trapperne. Mange af melodierne er udgivet på cd.

Han er administrativ leder ved Stilling Kirke nær Skanderborg. I jobbet indgår arbejdet som kirkesanger og -musiker. Det er i den forbindelse, at Poul Raaby er stødt på mange salmer, som han - og mange andre - synes, har en uinspirerende melodi. Mange af salmerne ”trængte” simpelt hen til en ny melodi, og det har Poul Raaby så givet dem.

Fie Pilgaard synger i kirkecentret et udpluk af de ny melodier sammen med mere kendte sange. Udgangspunktet er Den Danske Salmebog, suppleret med Højskolesangbogen og krydret med jazzevergreens. Et par smagsprøver på Fie Pilgaards egne sange bliver der måske også plads til.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...