Vagthavende officer har flere gode råd til strandgæster, der savner børn eller mister badedyr

THISTED: Nu, hvor det varme sommervejr frister med en badetur i Limfjorden eller Vesterhavet, er det vigtigt, at få opsamlet alt, hvad man får taget med ud. Her er det især store badedyr, der er problemet.

Dels sviner bort blæsende badedyr til dels med mikroplastik, når de forliser, dels giver de anledning til unødige alarmer på vagtcentralen. Det er noget vagthavende officer Klaus Thing Rasmussen kan tale med om:

- Forsvarets Operationscenter har en kedelig statistik, når det handler om hedebølge og strandvejr: Når gæsterne på badestrandene stiger, stiger antallet af flyvninger efter bortkomne badedyr også. Og der er næsten konsekvent tale om unødige flyvninger, siger han og fortsætter:

- Vores samling af badedyr er nok Danmarks største og dyreste af slagsen. Hvert eneste plastikdyr er en kvittering for en alarmering og flyvning med redningshelikopter. Og dermed også en historie om, at en tredjedel af det flyvende beredskab har været optaget til ingen nytte.

Forsvarskommandoen siger en udtalelse om de mange unødvendige redningsaktioner:

- Der er døgnet rundt tre redningshelikoptere i beredskab i Aalborg, Skrydstrup og Roskilde. Og alle tre steder har vagtbesætningerne samlinger af badedyr. Klaus Thing Rasussen har et godt råd til strandgæster, der oplever at et badedyr blæser væk: Ring på tlf.nr. 7285 0382 i stedet for at ringe til alarmcentralen. Dette er noget, der alene i sidste weekend sparede Forsvaret for tre udrykninger.

- Særlig på dage som i dag, hvor meteorologerne lover fralandsvind på vestkysten, har vi stor gavn af meldinger om bortdrevne badedyr. For pludselig melder andre badegæster om de samme badedyr i timerne efter, fortæller Klaus Thing Rasmussen, der også har et andet godt råd til især børnefamilierne:

- Hold nu godt øje med de små! I weekenden havde vi flere udrykninger med både skibe og helikoptere efter forsvundne børn, som siden blev fundet i klitterne eller længere oppe af stranden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...