De kommunale dagplejere nød Dagplejens Dag på Store Torv i Thisted

THISTED: Onsdag var det Dagplejens Dag over hele landet.

Det blev i Thy blandt andet markeret på Store Torv, hvor tre lokale distrikters kommunale dagplejere og børn havde fest på Store Torv med is, musik, Hr. Gråskæg og madpakke i solen.

Den kommunale dagpleje har haft sværere tider. Nu strømmer børnene igen til det hjemlige børnepasningstilbud, hvor der ansættes og søges efter flere dagplejere.

- Det er især i Tingstrup, Tilsted og Sennels - hvor der er mest behov netop nu, fortæller fællestillidsdame Lene Stefansen, der også var på Store Torv.

- Det større børnetal og de mange der flytter til Thy har givet dagplejen en større søgning end normalt. Det ser ud som om at den kommunale dagpleje har fået en stigende popularitet, efter de senere års konkurrence fra nybyggede institutioner med vuggestuer, lyder det fra tillidsdamen, der fortsætter:

- Dagplejen er blevet meget mere konkurrencedygtig. Dagplejerne har dygtiggjort sig og har blandt andet uddannet og specialiseret sig, så Thisted Kommune i dag har flere tema-dagplejere som ”Grønne Spirer”, dagplejere med musik og andre er blevet ”DGI-dagplejere” med bevægelse som tema.

En af dagplejerne er Malene Pedersen, der startede op for fire år siden efter hun stoppede hos Oticon.

- Dagplejen har fast normering med fire børn. Det sætter forældrene pris på i dag. Samtidigt er dagplejen fri og fleksibel for både børn og dagplejere. Dagene er aldrig ens. Vi er et lille - men trygt tilbud til de små børn, lyder det fra Malene Pedersen, der tilhører gruppen ”Rolighed”.

Efter løjerne i solen på Store Torv fortsatte festen for nogles vedkommende i Spejderhuset på Plantagevej.

Andre af børnene var så trætte at de skulle hjem og sove.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...