I fjor indsamlede julelastbilen over 400.000 kr. til Mødrehjælpens Julehjælp - i år besøger den 38 steder over hele landet

HANSTHOLM: Nu er det snart jul igen, og det betyder, at Coca-Colas julelastbil for tredje år i træk er rundtur i Danmark - og den stopper ved Spar-købmanden i Kai Lindbergs Gade i Hanstholm om eftermiddagen onsdag 4. december, fremgår det af en pressemeddelelse. Hele 38 steder stopper lastbilen mellem 11. november og lillejuleaftensdag 23. december, og igen kan man få en souvenir ved at donere et beløb til Mødrehjælpens Julehjælp, og som noget nyt kan man i år også opleve julestemningen inde i selve julelastbilen.

I fjor indsamlede julelastbilen over 400.000 kr. til Mødrehjælpens velgørende arbejde for økonomisk trængte børnefamilier. Ved at donere et beløb til Mødrehjælpen kunne man få en miniatureudgave af julelastbilen med hjem. Det blev en overvældende succes, hvor danskerne donerede i så stort et omfang, at Coca-Cola måtte bestille ekstra merchandise. Den store opbakning er man glad for hos Mødrehjælpen:

- Det er hårdt for familierne, når der ikke er råd til at holde jul. Det er både stressende og skuffende ikke at kunne fejre julen på lige fod med andre - eller ikke at kunne dele den med sine nærmeste. Derfor er det fantastisk at se opbakningen fra alle de danskere, der møder Coca-Colas julelastbil og samtidig gør en forskel for børnefamilier i Danmark, der ikke ellers ville have råd til at fejre jul. Takket være den hjælp er det muligt, at vi kan uddele julehjælp igen i år, siger Ninna Thomsen, direktør i Mødrehjælpen.

I år bliver der derfor to slags merchandise – den velkendte miniatureudgave af julelastbilen fra sidste år samt et begrænset antal Coca-Cola snekugler.

Det var i 1920’erne, Coca-cola lancerede de første julereklamer - dengang med en strengt udseende julemand, men 1930 kom der så en julemand, der drikker Coca-Cola, og endelig 1931 kom den nu velkendte rødklædte julemand, der er en venlig, hyggelig, buttet mand. Den endelige udgave var færdig 1964, tegnet af Haddon Sundblom.

Læs nærmere på hjemmesiderne www.coca-cola.dk og www.moedrehjaelpen.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...