Nu kan Emma Brandi og Christian Højberg kalde sig forretningsindehavere i Thy

THISTED: Hun er uddannet frisør og serviceleder i Plantorama - han var salgsleder i en Elgiganten i Aarhus-området. Begge havde de en drøm en dag at have deres eget.

Nu kan Emma Brandi og Christian Højberg kalde sig forretningsindehavere i Thy.

1. februar overtog de forpagtningen af Marens Blomster på Østerbakken i Thisted.

- Vi havde længe været på udkig efter en forretning i Aarhus - området, hvor vi arbejde. Men fandt muligheden lige under vore næser - da jeg kendte Marens datter Pernille, der er frisør i sidebygningen til Marens Blomster. Hun fortalte os, at hendes forældre har haft Marens Blomster til salg i et stykke tid. Så slog vi til og fik en forpagtningsaftale på plads, fortæller de to, der siden i sommers har haft deres gang i butikken og hjulpet til, og derved allerede lært meget om den butik de skulle overtage.

- Nu skal jeg i lære som blomsterbinder - her i huset, siger den tidligere frisør, Emma Brandi.

Og for kæresten Christian bliver dagligdagen at være den der klarer alle småopgaver, udbringning og ikke mindst regnskaberne.

De to overtager en kendt og veldrevet butik, og de har ingen planer om at ændre på butikken som folk kender den.

- Vi skal ikke ændre den, i respekt for at vi overtager Marens hjertebarn. Vi beholder også navnet - i hvertfald et halvandet års tid. Vi vil dog tænke over om vi kan tilføre butikken nye spændende varer. Vi har blandt andet netop været på Formland messen og fået en stribe nye input, fortæller Emma Brandi, der oprindeligt kommer fra Fjerritslev og Christian Højberg, der er fra Thisted.

For Maren Kristensen og ægtefællen Kaj er det en lettelse, endelig at have fået butikkens fremtid på plads.

- Vi har haft den i 12 år og haft den til salg i næsten tre år. Jeg er blevet 61 og Kaj er blevet 67. Det var det rigtige tidspunkt, lyder det fra Maren Kristensen, der fortsætter i butikken et stykke tid endnu. Hvor længe er ikke bestemt.

- Nu skal vi have mere tid til at kigge til huset hjemme i Sennels. Give vores familie: børnene Pernille og Jesper og de to børnebørn mere opmærksomhed, lyder det fra Maren mens hun binder endnu en buket.

De nye forpagtere af Marens Blomster Emma Brandi og Christian Højberg vil holde reception - bare ikke nu.

Men der kommer en reception på et tidspunkt, lyder det.

De to ansatte i forretningen Janni Pedersen og Anne Kofoed Lauritsen fortsætter.

Maren og Kaj Kristensen vil fortsat eje bygningen på Østerbakken, hvor der også er tilknyttet frisørsalon.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...