Det bliver anlagt ved ”Asylgrunden” midt i Hundborg - nabo til Hundborg Brugs

HUNDBORG: Thisted Kommune vil i 2020 bruge 10 mio. kroner på at fjerne gamle, forfaldne bygninger rundt i kommunen.

En ny spændende mulighed for byforskønnelse.

En af de grunde er ”Asylgrunden” midt i Hundborg - nabo til Hundborg Brugs. Hvor Asylhuset lå indtil for nyligt.

Her er Thyholm Murer netop gået i gang med etableringen af et nyt byrum, der skal tilbyde et pænt sted at slå sig ned.

- Hundborg er jo et sted man drøner igennem. Derfor er ”Asylpladsen” tænkt som et sted man stopper op, fortæller Melgaard Nielsen, projektleder fra Byg og Byfornyelse hos Thisted Kommune.

Hvor man kan holde en pause på bil- eller cykelturen, eller hvor man kan nyde en is købt hos Brugsen. Men også et sted hvor gæster og turister der besøger Hundborg kan finde information om området og læse interessante fortællinger.

- Det kunne være fortællingen om ”Asylhuset” - som tilhørte den store historiske Hovedgård Ulstrup fra 1400 tallet. Der sættes nemlig en mindeplade om huset på stedet, fortæller Rene Melgaard Nielsen og fortsætter: Men det kunne også være om nationalparken og hvad området ellers kan byde på.

Asylgrunden midt i Hundborg er på 400 kvadratmeter, og indrettes i lighed med byrummet i Snedsted med ”opholdsplinter” - de solide bænkarrangenter af tykke egekævler. Der sættes enkelte træer, der anlægges bede og lægges belægningssten.

En 15 tons ”miniudgave” af Hundborg-stenen får også en central plads på pladsen.

Soklen af Asylhuset bliver stående og bliver en del af pladsindretningen. Her sættes en stålkant, hvor infotavlerne bliver placeret.

Pladsen får også belysning.

Rene Meldgaard Nielsen fortæller, at indretningen af byrummene, i blandt andet Hundborg i høj grad er sket med inddragelse af de lokale og efter lokale ønsker. Så borgerne får et sted i byen man er stolte af.

Der er allerede anlagt lignende byrum i blandt andet Koldby, Snedsted, Hurup, Bedsted, Morup Mølle og Frøstrup, og Sjørring er på vej.

De 10 mio.kr er nok til at fjerne 40-50 gamle huse, og til etablering af en stribe byrum. Staten giver et tilskud på 40 procent.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...