Overnatningskapaciteten stiger fra 10 til 30 - og dertil er der kommet et nyt toilet

THY-HANNÆS: Shelterpladsen i Sårup har på det seneste undergået en kæmpe opgradering i forhold til kvalitet og kvantitet. Hvor der hidtil har været en samlet kapacitet på 10 personer i to enkeltshere. Nu har Naturstyrelsen Thy og Nationalpark Thy nu investeret i to helt nye enkeltsheltere og et stort gruppeshelter, så den samlede kapacitet nu er oppe på 30 personer. Dertil er der kommet et helt nyt toilet.

Denne store opgradering af Sårup Shelterplads er i høj grad grundet af den voksende interesse for dyrelivet i området, der hvert år lokker mange gæster til. Her er det især tiden op til kronhjortenes brunst, som lokker gæster til fra nær og fjern.

Naturstyrelsen Thy fortæller her om opgraderingens nuværende status:

”Inden længe er vi færdige med bålhytten og det store gruppeshelter. De to små sheltere, der er doneret af Nationalpark Thy, er allerede sat på plads og bliver flittigt benyttet. Det nye toilet er også fuld funktionelt.”

Midlerne til projektet kommer primært fra regeringens sommerferiepakke, hvor Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet gav hele 19 mio. kroner til indsatser, der skulle give danskerne gode oplevelser i naturen og sætte lys på de oversete naturperler, så besøgene i naturen spredes ud på flere områder, og dermed ikke traver den omkringliggende natur ved de mest populære spots ned.

Et lignende gruppeshelter er i øvrigt etableret ved Lodbjerg Fyr, som også har undergået en opgradering, så der nu er to enkeltsheltere og et gruppeshelter med en samlet kapacitet på 40 personer, ligesom der er etableret en bålhytte.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...