Vejret var med årets udgave af En Forårsdag i Thy

THY-HANNÆS: Der var en håndfuld færre deltagere ved årets En Forårsdag i Thy. 680 valgte at bruge en dag og bakke op om det store motionsarrangement. I 2018 deltog 717.

Til gengæld blev årets udgave af Thys største motionsevent en rigtig succes.

- Vi var måske lidt færre. Men til gengæld klappede det store set-up perfekt. Der var overhovedet intet for vore samaritter at lave, og vi fik megen ros for arrangementet. Dagen var også begunstiget af det fineste vejr. Så vi er rigtig glade, og kan nu puste ud efter nogle hektiske uger, med rigtigt mange arbejdstimer. Men alt det betyder ikke noget, når vi har kunnet gøre en masse mennesker glade og give dem en god dag, lyder det fra formand for den tre-mands styregruppe, der har lavet forarbejdet: Michael Nymann.

Over 100 mennesker var i sving fra fredag til sidst søndag eftermiddag og deltagerne, som løb, cyklede og gik, kom fra hele Thy, Nord- og Midtjylland.

En Forårsdag i Thy er arrangeret af Foreningen af samme navn. Økonomien er endnu ikke gjort op. Men Michael Nymann forventer et pænt overskud til fordeling mellem de foreninger, der har deltaget i det store arbejde før og på dagen. Det er primært Thy Cykle Ring, Thisted FC og Snedsted MTB.

I kommende uge skal årets udgave af En Forårsdag i Thy evalueres. Her skal det blandt andet diskuteres om løbet vender tilbage næste år. Men efter succes i lørdags, er der meget der tyder på, at der bliver en ny udgave for cykelryttere og løbere i starten af april 2020.

En Forårsdag i Thy er i øvrigt kørt siden 1991, med undtagelse af et par år. Dengang blev løbet startet fra Storetorv. Senere blev startstedet i Tingstrup og de senere år er de mange motionister sendt afsted ved Thyhallen.

Af Ole Iversen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...