I weekenden flyttede brandstationen til de nye lokaler

THISTED: Fredag var sidste dag med brandstation på Vegendalsvej i Thisted. I 108 år er udrykningen til brand sket herfra, men nu hedder adressen Præstejorden 3 i Thisteds industrikvarter.

Thisteds Brandvæsen, der er en del af det fælleskommunale Nordjyllands Beredskab, er i weekenden, sammen med Falcks ambulanceberedskab i Thisted, flyttet ind i en 3.306 kvadratmeter stor bygning beliggende med udkørsel fra Præstejorden og indkørsel fra Industrivej.

Fredag var det derfor store pakkedag for de frivillige brandmænd. En dag, især brandmændene med mange år i tjenesten, havde dobbeltsidede følelser omkring.

- Vi glæder os da til de gode pladsforhold vi har manglet i årevis. Men samtidigt er det vemodigt at rejse fra Vegendalsvej. For her har vi alle har mange minder fra, siger brandmand Ivan Kanstrup, mens han lægger kilometervis af brandslanger i en transportcontainer.

Rundt om er 14 af de omkring 20 deltidsansatte brandfolk, der kunne komme denne eftermiddag, i gang med at pakke og flytte grej. Seks af de 14 er på vagt og er klar til udrykning. Flyttekaos eller ej,

Det er store mængder grej den gamle brandstation, bygget under krigen af tyskerne, rummer efter de mange år.

Alt grej til brand, redning og miljø skal flyttes til den nye adresse: branddaskere, slanger, håndslukkere og brandbiler, RIB båd, dragter, dykpumper, sækkevis af tungt opsugningsgranulat som er pakket ind i et lille kælderrum, skiltemateriel, anhængere, serviceværksted og trafikredningsudstyr.

- Vores udstyr er bare vokset i omfang. Bare bilerne er blevet meget større end nogensinde. Alle kunne se, vi ikke har plads nok, fortæller Henrik Gade Jespersen, der er brandstationsleder og leder udflytningen.

Det er dog ikke alt fra Vegendalsvej, der skal indgå i brandberedskabet. Noget af materiellet har nået en alder, så det i stedet kan få plads i ”Brandmandshulen” på Præstejorden. Brandmændenes eget sted, som man nu får tilbage, efter ”hulen” tidligere blev inddraget på grund af pladsbehov.

Fra klokken 18 var brandbiler på plads på den nye station og hele flytningen blev afsluttet med pizza på husets regning.

Brandfolkene får nu 800 nyistandsatte kvadratmeter plus fælleslokaler, mod tidligere 600 kvadratmeter i flere planer på den gamle brandstation.

Falcks ambulanceberedskab fik klaret deres flytning i løbet af lørdag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...