Elsk Thisted er på Store Torv fredag-lørdag og tager mod tilmeldinger til ”1:1” frem til og med onsdag 18. september

THISTED: - Som kommune bakker vi op om alle frivillige initiativer. De er guld værd for kommunen og for borgerne, ja, de er undværdlige.

Sådan lyder det fra borgmester Ulla Vestergaard (S) forud for lørdag 28. september, hvor Elsk Thisted iværksætter sit ny projekt - stadig inden for rammerne af bevægelsens landsdækkende nøgleord: Hjælpsomhed, venlighed og gæstfrihed.

Det ny projekt hedder ”1:1” (”én til én”):

- Det er en god idé, at nogle borgere, som har lyst og overskud, giver en hånd et par timer til andre, som har behov for netop en hjælpende hånd, siger borgmesteren og tilføjer:

- Som politikere må vi rose og anerkende, når der er borgere, der stiller op for andre. Det er også derfor, vi hvert år kårer ”årets frivillig”, siger borgmesteren.

Flere hjælpere end modtagere

Svend Ryborg, der er projektleder i Elsk Thisted for ”1:1” siger, at man endnu ikke har overblik over tilmeldingerne.

Tilmeldingsfristen er onsdag 18. september.

Projektet præsenteres ved Frivilligdagen i teltet på Store Torv fredag 27. september. Men det er jo først dagen før dagen.

Så allerede førstkommende fredag-lørdag 13.-14. september kan man på Store Torv høre nærmere om projektet - og det gælder både hjælpere og modtagere.

- Men jeg kan godt sige, at vi har flere hjælpere tilmeldt end modtagere. Det er nok ikke så mærkeligt, når det nu er første gang. Men vi håber, at dette kan blive en årligt tilbagevendende dag, siger han.

Foreløbig er det også kun i Thisted by, men senere kan det måske bredes ud i resten af kommunen.

- Som vore øvrige projekter handler dette om at skabe en god stemning og et sammenhold i Thisted, siger Svend Ryborg, der koordinerer denne aktivitet for Elsk Thisted sammen med Bent Fodgaard og Thomas Nyby.

Sendes ud to-og-to

I og for sig burde dagen måske hedde ”to til én”, for ideen er faktisk, at hjem, der har brug for to par ekstra hænder et par timer denne lørdag, kan henvende sig. Så hjælperne sendes ud to og to.

Elsk Thisted håber da også, at endnu flere vil melde sig til at hjælpe med praktiske - ikke håndværksmæssige - gøremål.

Mange gøremål

Blandt de områder for hjælp, der nævnes, er rengøring og oprydning indenfor og udenfor, vinduespudsning, lettere havearbejde, flytning, vasketøj, lidt malearbejde, hjælp i køkkenet eller måske til lidt indkøb, hjælp til computeren, ophængning af billeder samt andre små reparationer eller praktiske opgaver.

Der er også brug for chauffører til de hjælpere, der ikke selv har bil. For selv om hjælpen foreløbig er begrænset til Thisted by, er der alligevel lange afstande fra den ene ende af byen til den anden.

Samles før og efter

Hjælperne samles først til en kort snak om opgaverne og fordeling af disse samt sammensætning af holdene to-og-to, hvorefter man kører på besøg, og når arbejdet er gjort, samles man igen for at tale om, hvordan det er gået:

- Det er ikke meningen, at man skal arbejde mere end de to timer, og det er også ok at sige nej til opgaver, man ikke mener at kunne klare, siger Svend Ryborg og fortsætter:

- Men som med vore øvrige aktiviteter er det da også vort håb her, at der kan dannes netværk, skabes bekendtskaber eller sågar venskaber, siger Svend Ryborg, der fortæller, at man trækker på erfaringer fra en lignende aktivitet i bl.a. Aalborg.

Også et møde mellem folk

Både som hjem og hjælper er det også hensigten, at man skal møde ny mennesker, være med til at udbrede værdierne venlighed og gæstfrihed, samtidig med at man yder eller modtager frivillig hjælp.

Som modtager af hjælpen forventes man selv at deltage, så vidt det er muligt i arbejdet, og i hvert fald at byde på en snak og en forfriskning undervejs, siger Svend Ryborg.

Tilmelding som både hjem og hjælper kan ske på hjemmesiden for Elsk Thisted - www.elskthisted.dk - ligesom arrangementet omtales på bevægelsens facebookside.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...