Sara Sandahl fra Klitmøller har stået for forskellige aktiviteter på fyret - dertil er der udstillinger

HANSTHOLM: På Hanstholm Fyr har der også været efterårs aktiviteter - af den kreative slags. Over to dage har børn kunnet komme i ”fantasilaboratorium” sammen med billedkunstner og lærer Sara Sandahl. Indbudt til en kreativ workshop med fokus på processen, snarere end det færdige resultat. Temaerne har været ”øjne” og ”vind” i de historiske rammer ved det gamle fyr.

For de store børn var opgaven at lave en ganske særlig drage: Graham Bells smukke trekantede drage, konstrueret af mange ens mindre trekanter. Materialerne var rispapir, sugerør, snor og lidt ståltråd.

- Graham Bell var en skør opfinder, som fulgte sin drøm. Han ville have en stor drage op at flyve med et menneske. Som vi ved, endte det i stedet med, at han opfandt telefonen. Men hans sjove drage er rigtig nem at lave og kan sætte fantasien i gang, siger Sara Sandahl ,mens hun hjælper de fem børn med at få lavet de 16 mindre trekanter, der skal danne den store trekantede drage, der kan hænge helt stille i luften, med spidsen nedad.

- Vi tager udgangspunkt i en fortælling om den allerførste dragebygger og kaster børnene ud i en avanceret dragebygning. Børnenes drager skal selvfølgelig ud at flyve - og med dem sender de deres drømme og håb om fremtiden, lyder det fra Sara Sandahl, der bor i Klitmøller og rejser ud med sine kreative kasse for at lave kunstneriske workshopper for børn.

Dagen før drageværkstedet havde Sara Sandahl besøg af ni børn, som var i tegneværkstedet. Efter en tur i ud i naturen blev der lavet akvareller, bladtryk og tegninger af Hanstholm Fyr. Resultatet blev ret imponerende, og mon ikke børnenes forældre godt kan vente en ekstra julegave under træet efter børnenes kunstneriske arbejde på fyret.

Workshoppen var arrangeret af Det Nordatlantiske Fyr og støttet af BMMK (Børns Møde Med Kunsten). Hele efterårsferien kan udstillingen ”Synlig identitet” opleves i fyrbygningerne med fotoer, videoinstallationer og malerier.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...