Fredag var Dannebrog til tops hos Heidi og Henning Nielsen i Brund

BRUND: Fredag var Dannebrog til tops ved HN Maskiner i Brund.

Flagene med ”Stiga” og ”Jonsered” var denne dag taget ned og erstattet med den rød-hvide for at markere HN Maskiners 20-års fødselsdag på sidevejen til Ballerumvej.

Det skortede ikke på kommentarer dengang det hele begyndte som: ”det kommer aldrig til at gå - at etablere sig ude på landet, så langt fra byen”.

Den kommentar fik Heidi og Henning Nielsen at høre mange gange, da de købte den nedlagte landbrugsejendom i Brund med svinestalde som blev indrettet til butik og værksted.

Men de viste alle tvivlerne - at de tog grueligt fejl.

Siden dengang er salgskurven nemlig kun gået en vej, og det er op.

- Jeg havde jo været hos Thisted Frø og Maskinhandel i 10 år. Men jeg ville bare gerne have min egen forretning med salg og reparation af maskiner, fortæller Henning Nielsen, mens gæsterne strømmer ind i værkstedet, som til dagen er indrettet til fest med grillvogn og højtbelagte bøfsandwich med det hele og godt med brun sovs.

- Til at begynde med var jeg kun mig selv. Men i 2001 kunne jeg ansætte den første mekaniker. Han blev efter et halvt år afløst af Claus Bendix, som stadig er ansat. Nu er der syv på lønningslisten siger Henning Nielsen, der kan se tilbage på 20 år, hvor forretningen kun er vokset i størrelse.

Både når det gælder forretningsdelen og værkstedsaktiviteterne.

Senest er en ny stor forretningsdel vokset sig stor: salg, servicering og vinteropbevaring af robot plæneklippere.

Men også når det gælder butik og værksted under tag.

HN Maskiner startede i år 2000 ud med 800 kvadratmeter. I 2005/2006 kom ny værkstedsbygning på 500 kvadratmeter til og i 2019 kom yderligere 600 kvadratmeter hal - primært til lager og kundemaskiner m.m.

- Vi har omkring 6000 kunder i vores database i dag. Undervejs er antallet af maskiner ude hos kunderne også bare vokset. Så vi skal ikke klage, lyder det fra maskinmanden ”ude på landet”.

Han har opskriften på fortsat succes i fremtiden klar:

- Vi skal bare fortsætte med det vi har været gode til, lyder det med et lille smil fra Henning Nielsen, inden han skal trykke hånd og tage imod gaver fra de mange kunder, venner af huset, leverandører og familie der er dukket op denne fredag.

De 20 år markeres også med en række gode tilbud i forretningen: blandt andet Husqvarna motorsave, knæk-styret Stiga park og Stihl løvblæser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...