Søndag aften stak hunden Blanca af fra sin tyske familie - onsdag morgen dukkede den op igen

HANSTHOLM: Det tyske par Steffen Scharf og Berit Belgerin fra Elstal vest for Berlin har været gennem hele følelsesregisteret under deres ophold på Hanstholm Camping.

Årsagen er, at deres hund Blanca søndag aften ved 18-tiden stak af under en gåtur.

Først tre dage senere, rettere sagt onsdag morgen ved 1-tiden, dukkede den så op igen ved deres autocamper.

- Vi ankom til Hanstholm Camping søndag eftermiddag. Og så gik vi en tur med hunden hen til skrænten. Her blev Blanca så bange for nogle paraglidere, at den stak af. Vi havde hunden i flex-snor. Men den knækkede, fortæller Steffen Scharf.

Da Hanstholm Camping hørte om episoden blev der lavet et opslag på deres Facebook-side. Og så accelererede hjælpsomheden.

- Vi havde egentlig ingen planer om at være på Facebook. Men vi kom det. Og hjælpsomheden ville ingen ende tage. Opslaget var blevet delt flere hundrede gange. Endda en eftersøgning med en drone blev sat i gang, uden at det har kostet os penge. Vi har været i daglig kontakt med en dame fra Viborg, der havde læst om sagen, og som kom med gode råd. Vi er helt rørt over al den hjælpsomhed, vi har oplevet fra folk, vi ikke engang ved, hvem er, siger Steffen Scharf.

Berit Belgerin nikker og tilføjer:

- Al den hjælpsomhed havde vi nok ikke mødt i Tyskland.

Nu er Blanca tilbage. Og det kan tydeligt ses på hunden, at den er udmattet.

- Vi har været ved dyrlægen. Både trædepuder og kløer er helt slidt ned. Den har nok gået rigtig mange kilometer, siger Steffen Scharf.

Parrets ferie i Hanstholm har indtil videre bestået af eftersøgning af halvandet år gamle Blanca, som de hentede i et dyreværns internat i januar. Blanca stammer oprindeligt fra Rumænien.

Nu vil parret i stedet nyde resten af deres ferie, som slutter på fredag.

- Det ville have været en skrækkelig tur hjem, hvis ikke vi havde fundet Blanca. Puh ha. Nu er vi samlet igen, og igen: tusind tak til alle, der har hjulpet os. Det glemmer vi aldrig, lyder det fra parret fra Elstal ved Berlin.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...