Bølger på 5,5 meter blev effektivt holdt tilbage af de nye læmoler i Hanstholm

HANSTHOLM: Det ”voldsomme blæsevejr”, som DMI havde varslet, blev ikke værre end en sædvanlig omgang blæsevejr i Hanstholm. Vindstyrken gav ikke anledning til hverken bristede trosser eller kæmpebølger over den nye læmole.

- Faktisk viste de nybyggede læmoler på begge sider af indsejlingen deres værdi, fortæller havnevagt Søren Zohnesen.

Han var torsdag formiddag ude at tjekke trosser hos de mange skibe, der havde søgt havn på grund af det varslede blæsevejr.

- Vi havde godt 25 sekundmeter her til morgen. Generelt har dette blæsevejr dog ikke været noget at regne for Hanstholm, lyder det fra havnevagten.

Havnens egen målestation registrerede torsdag morgen kl. 05.10 vindstød på 27,2 meter i sekundet, hvilket er oppe i storm på vindskalaen. Middelvinden var da 18,5 mete ri sekundet.

Søren Zohnesen var glad for, at de nye høje læmoler gav læ helt ind i de bassinerne bagved.

- Før de blev bygget havde vi ofte store problemer med uro i bassinerne fra dønninger. Det er fortid nu. Vi ser i dag en helt anden rolig havn, selv i det hårdeste blæsevejr. Vi kan nu have skibe liggende ved kajer, hvor vi ikke kunne før, lyder det fra Søren Zohnesen.

Hanstholm Havn forventer at blæsten klinger af i løbet af torsdag.

Men der kan måske komme mere blæsevejr i weekenden, hvis forudsigelserne holder. Her meldes om stiv kuling lørdag fra nordvest.

Bølgehøjden viste torsdag formiddag 5,5 meter og vindstød på 24,4 meter i sekund.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...