En donation fra Trygfonden på 80.000 kr. muliggør, at beboerne på bostedet på Fjordlystvej i Thisted kan komme ud

THISTED: En donation på 80.000 kr. til en ledsagecykel til bostedet Bjergbo i Thisted giver nu mulighed for livsbekræftende cykelture i det fri for beboerne, også i denne tid, hvor covid-19-krisen holder mange hjemme, forlyder det fra bostedet på Fjordlystvej, ifølge en pressemeddelelse fra Trygfonden.

Omgivelserne er bakkede, og cykelture i området bliver hurtigt en forpustet fornøjelse. For de 30 beboere på Bjergbo er det svært at komme ud på cykel, da de alle er psykisk udviklingshæmmede - en del også med fysiske handicap. På en ledsagecykel kan man bruge pedalerne mere eller mindre aktivt, men man kan forbedre sin evne til at cykle og samtidig komme ud på fælles oplevelser med den person, man er ledsaget af.

Jess Borup Thomsen er teamleder på Bjergbo, og han glæder sig over donationen fra Trygfonden:

- I Danmark er cyklen så selvfølgelig for de fleste, at mange slet ikke overvejer, hvordan det må være ikke at kunne cykle. Men for vores beboere er det absolut ikke nogen selvfølge. Derfor er vi meget glade for Trygfondens støtte til den ny cykel, som giver beboerne en helt anden frihed til at opleve lokalområdet. Og cykelturene er en aktivitet, der ikke giver beboerne anden menneskelig kontakt end med dem, som alligevel er der for at hjælpe i hverdagen, så heldigvis kan vi fortsat tage på tur i denne særlige coronatid, siger Jess Borup Thomsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...