Hun er en af landets kendte fuglefotografer, og hendes billeder kan i sommer opleves hos Færgekiosken & Grill

ODDESUND: Birthe Lindholm Pedersen fra Tjørring ved Herning er vild med naturen og dens fugle og dyr - ikke mindst fugle, som hun interesserer sig meget for at fotografere. Og nu udstiller hun resten af sommeren hos Færgekiosken & Grill i Oddesund Nord. Flere af hendes billeder er også anvendt i Oddesundtårnet.

Hun har været folkeskolelærer i 36 år og har i den forbindelse udgivet læsebøger til fire gange differentieret læsning i indskolingsklasserne. Folkeskolejobbet var krævende, men en del af forberedelserne til en inspirerende undervisning fandt hun i naturen. Oftest er Birthe Lindholm Pedersen meget optaget af at få skarpe billeder af fugle og andre dyr i små serier, som kan bruges i en fortælling.

Birthe Lindholm Pedersen skyder enormt skarpe nærbilleder af de forskellige fugle i Danmark, men rejser også til andre lande for at fotografere fugle. Hun er født i 1956 og har siden barndommen opholdt sig i det vestjyske, hvor naturen i Vejlerne i Thy, på Thyholm, ved vestkysten, i Stadil, omkring Skjern og Værnengene i de senere år har fået en stadig voksende betydning for hende.

Hun fik 2018 udgivet en fugleapp, ”Danmarks vilde fugle”, til fuglebestemmelse i felten for fugle- og naturinteresserede i alle aldre, og hun har de seneste seks år solgt fotoer til den tyske fuglebeskyttelseskomité til årskalendere til over 30.000 sponsorer. Siden 2007 har hun fået optaget godt 250 fotoer på www.netfugl.dk, heriblandt sjældenheder som sibirsk jernspurv, bartramsklire og prærieløber. Det var også hende, der 8. november observerede bartramskliren på Værnengene - den er ikke set i Danmark siden 1920’erne.

Skarpheden har højeste prioritet i Birthe Lindholm Pedersens billeder, men også kompositionen er vigtig, og hun fascineres ofte af motiver, hvor naturen præsenterer sig som et sandt kunstværk. Eksempelvis en fugl, der er ”skudt” lige i det splitsekund, hvor den slår ned på vandet. Hendes billeder er altid printet på canvas eller lærred, da det samtidig med det skarpe billede giver et malerisk indtryk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...