Ole Sørensen fra Teatret Møllen fejrer sit 40-års-skuespillerjubilæum i titelrollen

THISTED: Thisted Teaterkreds inviterer tirsdag aften 24. september i Thisted Musikteater til gæstespillet ”Svejk i anden verdenskrig” fra Teatret Møllen i Haderslev. I titelrollen ses Ole Sørensen, som med denne forestilling fejrer sit 40-års-skuespillerjubilæum.

”Svejk i anden verdenskrig” er en humoristisk forestilling, der bygger på Bertolt Brechts historie af samme navn, tilsat musik af Hanns Eisler, og begge byggende på Jaroslav Haseks oprindelige roman om den gode soldat Svejk i Første Verdenskrig. Gitte Kath har bearbejdet, instrueret og scenograferet, og udover Ole Sørensen medvirker Klaus Andersen, Uta Motz, Sara Line Møller Olsen og Thomas Jacob C. Rønne, men Rasmus Steenberg står for musikken, Esben Stehouwer for lys, Jesper krabbe for lyd, Søren Hasselgaard Skaaning og Bjørn Ibsen for teknikken samt Elsebeth Hede for kostumerne.

Plottet er, at Anden Verdenskrig raser. I øst kæmper russerne en indædt kamp for at stoppe den tyske offensiv, mens de allierede tropper i vest forsøger at finde et fodfæste. Midt i kaosset møder vi opportunisten Svejk. Han bor i Prag, der er under besættelse af det nazistiske styre. Svejk er ikke som alle andre. Han lever af at fange hunde, som han sælger videre til byens prominente fruer, og så har han et ganske særligt talent for altid at havne i de mest mærkværdige situationer. Heldigvis har han talegaverne på plads og formår som regel altid at finde en vej ud af problemerne igen.

Nærmere på teaterkredsens hjemmeside: www.teaterkredsen.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...