Der mangler i øjeblikket mindst tre brandfolk hos beredskabet i Thisted by

THISTED: Det var mest for børnenes skyld, at den store stigevogn og de andre brandkøretøjer med brandfolk tirsdag 15. oktober var kørt på Store Torv.

Men der var også en dybere grund: Der mangles brandfolk til stationen i Thisted.

- Vi skal helst være 30 brandfolk. Men vi er for tiden kun 27 - derfor søger vi brandfolk, fortæller beredskabsinspektør Henrik Gade Nielsen, der også var på torvet.

- Vi har altid været på udkig efter nye folk. Men det har kun været efter en enkelt brandmand.

- Det at vi mangler hele tre brandfolk er usædvanligt, fortæller Henrik Gade Nielsen og fortsætter:

- Det skyldes en kombination af omlægning til nye vagthold, problemer med at få det til at passe med ens arbejde og så at stationen er flyttet ud i østbyen.

For flytningen betyder, at rekrutteringsområdet for brandfolk nu er flyttet østligere. Nu er det ikke længere muligt - som før - at bo i det vestlige Thisted og være brandmand på tilkaldevagt. Nu er området ved Store Torv det vestligste, en brandmand må bo. Til gengæld må man gerne bo i det vestligste af Sennels. Man må bare ikke have længere end fem minutters køretid til stationen, fortæller Henrik Gade Nielsen, der trods mangel på nye brandfolk er fortrøstningsfuld:

- Vi vil nu vise os mere frem. Fortælle mere om os selv. Bl.a. er jeg personligt i gang med besøg hos alle større virksomheder i østbyen for at finde nye brandfolk

Samtidig er det ved at fortælle historien, at arbejdet som brandmand gøres interessant:

- Det er et spændende arbejde med sammenhold og udfordringer. Og ikke mindst, at det er en meget vigtigt for vores lokalsamfund, fortæller beredskabsinspektøren, som faktisk fik bid på Store Torv, hvor en interesseret meldte sig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...