Fredag eftermiddag stilles der stole op - eller man kan sidde i græsset - syd for kirken

THISTED: Over middag på fredag 26. juli er der igen lejlighed til at høre en klokkespilskoncert ved Thisted Kirke - og denne gang er det Marc van Bets fra Belgien - et land med stærke traditioner for klokker og klokkespil. Der stilles et mindre antal stole op på arealet syd for kirken, men ellers er man velkommen til at sætte sig i græsset for at nyde musikken.

Marc van Bets er født ind i en meget musikalsk familie. Han fik sin første musikundervisning på Musikkonservatoriet i Mechelen og valgte fagene klassisk guitar og sang, som lige siden har haft en vigtig rolle i hans tilværelse. Han er i dag medlem af flere kor.

Senere fortsatte han sine studier hos Jos d’Hollander, Piet ven den Broek, Jo Haazen og Eddy Mariën på Den Kongelige Skole for Klokkespil Jef Denyn - eller på flamsk: De Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn - i Mechelen, hvorfra han tog eksamen 1996.

Marc van Bets er klokkenist ved Sankt Rombold’s - domkirken i Mechelen, hvis tårn er 97 meter - hvor han giver klokkespilskoncerter på alle helligdage. Yderligere giver han ugentlige koncerter, også i Mechelen, lige som han turnerer til mange andre byer - især om sommeren. Mechelen er en by med ca. 80.000 indbyggere i provinsen Antwerpen i Flandern.

Sammen med sin kone Karine har han skrevet en bog om de berømte Mechlin-klokkestøbere, der i 1400-1700-årene udviklede kunsten at støbe afstemte klokker og således lagde grunden til de første klokkespil.

Af Villy Dall

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...