Fredag var to elektrikere fra Verdo i gang med at pille alle Snedsted bys 99 gamle gadelamper ned

SNEDSTED: Fredag var to elektrikere fra Verdo i gang med at pille alle Snedsted bys 99 gamle gadelamper ned.

I stedet blev der monteret topmoderne LED lamper. Det vil give flot lys for mindre energi og spare klimaet for hundredvis af tons CO2.

4500 gadelamper skal udskiftes i løbet af 2019. Halvdelen af dem er skiftet og når alle de gamle lamper ved årets slutning vil det spare kloden for 363 tons CO2 årligt.

Arbejdet skulle oprindeligt først udføres i 2025, men kommunen valgte at sætte arbejdet i gang i 2019 - for at få den store besparelse for økonomi og klima nu.

De nye gadelamper vil ikke kun give lyse med betydeligt mindre energiforbrug på grund af LED. Også bilister og gående vil opleve et mere naturligt hvidt lys, i stedet for det triste gul/orange lys.

- Det var gammeldags glødepærer der sad i de gamle armaturer. Når vi er færdige med arbejdet mod slutningen af året, så er der moderne LED over hele kommunen, fortæller elektriker Christian Tykjær, fra Verdo, der sammen med makkeren Bo Nicolaisen der står for udskiftningen af gadelamperne i hele kommunen.

De nye gadelygter vil lyse bedre op med et hvidt lys i de mørke timer til gavn for trygheden og trafiksikkerheden. Og de vil også blive sat til at lyse på halv kraft om dagen, skriver Thisted Kommune på dens hjemmeside.

I alt er der 10.000 gadelamper i hele kommunen.

De 4500 er de sidste der mangler at blive udskiftet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...