Arrangementet indgår i Race For Oceans-løbet fra Sylt til Skagen, der passerer Klitmøller onsdag 5. august

KLITMØLLER: Onsdag eftermiddag 5. august inviterer miljøorienterede virksomheder og organisationer til et beach clean-up (strandrensning, red.) i Klitmøller. Det er ELSK-brandet, der i et samarbejde med Strandet, GreenGhost, Greentell og Race For Oceans, står bag arrangementet.

Man starter kl. 14 med opsamling af havplast en times tid, hvorfor der bygges figurer af plasticen, og til slut er der så lodtrækning og vejledning, hvor der er mulighed for at vinde præmier fra de lokale virksomheder.

Race For Oceans (løb for havene, red.) er et arrangement, der kombinerer sport, strandrensning og Walk ’N’ Talks (gående samtaler, red.). Race For Oceans-løbet strækker sig over 10 dagsetaper og har en længde på godt 456 kilometer, altså længden fra Sylt i syd til Skagen i nord.

Race For Oceans arbejder for at skabe fokus på FN’s verdensmål, herunder målet ”Livet i havet”, hvor det handler om at mindske mængden af plast og forurening, beskytte og genoprette havmiljøer, gøre fiskeriet bæredygtigt og at styrke rapporter og datasæt vedr. verdenshavene.

Løbet fra Sylt til Skagen varer fra fredag 31. juli til søndag 9. august. I denne periode vil deltagerne gå næsten uafbrudt og i løbet af dagen være med til små Walk ’N’ Talks, der går ud på at styrke deltagernes viden omkring havplast og forurening i verdenshavene.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...