Martin Andersen er nu klar til at udleve drømmen som selvstænding murermester

HAMBORG: Rigtigt mange erhvervsbygninger og huse i Hanstholm er bygget af navnkundige Evan Andersen og Co - engang et af områdets største byggefirmaer.

Det gik i betalingsstandsning i 2006 og blev overtaget af entreprenørfirmaet Bodilsen.

Nu går en ny generation, fra det dengang så succesfulde murerdynasti, i fodsporene efter stifteren Evan A & Co.

Martin Andersen, barnebarn af Evan Andersen, har netop flyttet sin forretning til Hanstholm, og har nu etableret sig med sit murerfirma MBS Entreprise.

18 års erfaring som murer har Martin Andersen, der ikke er bleg for at fortælle om drengeårene, hvor han var lidt af en rod.

- Skolen var ikke lige mig. Men så kom jeg til at gå som fejedreng på værkstedet hos Evan Andersen og blev efterhåndende bidt af murerfaget. Det lå ligesom i kortene at det var den vej jeg skulle gå, fortæller Martin Andersen, hvis far også var murer i EA & Co.

Men det var hos Tingstrup Murerforretning, at Martin Andersen, blev udlært. Senere arbejdede han blandt andet hos Bodilsen og senere igen hos Poul Bak, Klitmøller.

- Her var jeg i tre år og lærte rigtigt meget. Det var her at jeg fik lysten til at læse videre og gå efter bygningskonstruktøruddannelsen. Jeg bosatte mig i Aalborg og fik uddannelsen med speciale i byggeledelse og økonomistyring i 2015. Sideløbende begyndte jeg så småt at bygge en murerforretning op. Der var jo en del grej der skulle købes og betales. Det har jeg brugt de seneste tre år på, hvor jeg også har lejet mig selv ud til byggeopgaver over hele landet, fortæller Martin Andersen.

Han er nu klar til at udleve sin drøm om eget firma i barndomsområdet.

Altsammen bygget på erfaringer samlet gennem de 18 år i faget og ikke mindst med mødet af en række dygtige fagfolk, heriblandt bedstefaderen Evan, som døde i 2016.

Martin Andersen og MBS Entreprise tilbyder alle former for mureropgaver: nybyggeri, tilbygninger og renoveringer.

- Jeg har opnået en bred faglig viden og det skal nu komme kunderne til gode i lokalområdet, lyder det fra Martin, der som han selv siger nu er gået fra rod til murermester.

Basen er foreløbig i Hamborg.

Men ellers kan man finde MBS Entreprise på nettet på www.mbsenterprise.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...