Thisted Kirke genoptager nogle af de aktiviteter, der lukkede ned i marts

THISTED: I foråret måtte Thisted Kirke ikke blot stoppe gudstjenester i en periode på grund af coronasituationen, men også en række øvrige aktiviteter. Men nu er genåbningen i gang - dog under iagttagelse af de gældende retningslinjer og anbefalinger, fortæller kirke- og kulturmedarbejder Margrethe Højlund.

Her i august starter både babysalmesang og ”De små synger”.

Babysalmesang foregår i kirken hver tirsdag kl. 10-11 fra og med 18. august frem til og med første uge i december, mens ”De små synger”, der er en musikalsk legestue for forældre og deres børn på et-fire år, foregår i kirkecentret én lørdag i måneden under ledelse af pædagog Elisabeth Eriksen, første gang lørdag formiddag 15. august. Babysalmesang kræver tilmelding, mens man blot kan møde frem til ”De små synger”, fortæller Margrethe Højlund.

Babysalmesang er for forældre og babyer på tre-ni måneder, og her er der en begrænsning på otte pr. gruppe:

- Vi bruger enkle dansebevægelser med salmesang, mens de små vugges og danses med i armene. Vi synger med fagter, hvor barnet ligger ned, og den voksne synger. Babysalmesang tilbyder mange sansestimulerende aktiviteter, f.eks brugen af bjældeparaplyer, bølgestof, m.v., men også momenter af ro og lytten, hvor de små opdager deres egne lyde i den store kirke, fortæller Margrethe Højlund:

- Desuden er babysalmesang et fællesskab mellem nybagte familier, hvor man kan hygge sig bagefter med en kop kaffe eller juice. Du skal ikke lære mange salmevers udenad, men kan nynne med på de samme salmevers hver gang. Så kommer det lidt efter lidt, siger hun, der selv leder babysalmesangen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...