Der er endnu ikke fundet en køber til bygningen

HANSTHOLM: Torsdag var der atter lys i Hanstholm store og tomme rådhus.

For en enkelt dag, var der åbent for alle, der havde interesse og gode ideer til fremtidig brug af den 3600 kvadratmeter store bygning, der har stået tom siden juni 2011.

Det blev ikke et tilløbsstykke.

Men alligevel var godt 50 interesserede forbi og tjekke huset, der efter en rengøring fremstod i forbavsende god stand indendørs.

Måske fordi det store hus altid er opvarmet. En udgift årligt for Thisted Kommune på 230.000 kroner.

Men det, at betale dyrt for at opvarme en tom bygning, synes Thisted Kommune gerne snart skulle være fortid. Derfor er kommunen meget interesseret i at finde en køber med et godt formål til den store centralt beliggende bygning med udsigt over nationalpark og fyr.

Torben Pedersen, erhvervskonsulent fra Thisted Kommune, bød gæsterne velkommen og forelagde gerne kommunens strategi for rådhusets fremtid.

Skal Hanstholms gamle rådhus i fremtiden være kontorfællesskab eller lokaler til foreninger, erhvervsnetværk eller hus for flere interesseorganisationer, var oplægget til dagens åbent hus.

- Vores plan A er at en køber med et godt projekt overtager bygningen. Men det skal være et projekt som kommunen anerkender, og som kan blive til gavn for hele område og bycenteret. For vi er ikke interesseret i at en spekulant kommer, uden en ide, og køber bygningen.

Plan B er at huset udvikles i et privat offentligt samarbejde. Thisted Kommune er ikke interesseret i at stå for ejerskabet. Men det kunne sagtens tænkes, at kommunen kunne leje sig ind hos den nye ejer til nogle specifikke formål. Det kunne være eksempelvis være til ungdomsklub eller til dagplejeformål.

Endelig er plan C at bulldoze huset og få skabt en grund der kan sælges, fortæller Torben Pedersen, og fortsætter

- Prisen er absolut til forhandling. Faktisk er der ingen mindste pris på bygningen - alt afhænger af hvad der kan skabes af liv i bygningen. Huset er lige til at gå til. Det består jo i dag af byrådssalen, kantinen, reception og rigtig mange kontorer. Men ved at være mure, kan der skabes mange nye fine rum i de to planer over jorden. Der er desuden en stor fin opvarmet og tør kælder under hele bygningen, siger Torben Pedersen.

- Vi har nu taget skridt et, og håber at der nu spirer en ny interesse for bygningen. Vi har allerede interesserede der har henvendt sig til kommunen om huset. Men jeg kan ikke fortælle mere om det, siger Torben Pedersen, der opfordrer alle med et projekt til at melde sig.

- Tiden til ideer om anvendelse er nu, lød det torsdag, siger han.

Til åbent hus-dagen blev tre visualiseringer som Arkitektfirmaet Raabys Tegnestue har lavet under netop overskriften "Liv i rådhuset", præsenteret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...