Banen ved lufthavnen i Tved har fået ny belægning

TVED: Mandag var det en anderledes slags køretøjer end normalt, der kørte rundt på Thy Karting Center ved Thisted Lufthavn. Asfaltarbejdere, maskiner og lastbiler brugte hele dagen på at lægge et hårdt tiltrængt nyt slidlag på den 15 år gamle bane.

600 tons varm asfalt blev lagt på ”varm-varm”, som teknikken hedder, når to baner asfalt lægges parallel samtidigt. Derved blev hele den ca. otte meter brede bane lagt i én arbejdsgang, så sammenføjninger helt undgås på racerbanen.

- Det er 19 år siden, at der sidst blev lagt slidlag på banen. Man siger det kan holde i 12-14 år - så enhver kan forstå at det var nødvendigt at få lagt et nyt lag. Vi har i de senere år fået kritik fra brugerne, som har klaget over at banen var blevet meget ujævn. Det er historie nu, siger formanden for Thy Kartingcenter, Steen Gravesen.

12 asfaltarbejdere var hele mandagen i gang med arbejdet på den 1220 meter lange bane. Et arbejde der betyder en stor udgift for kartingbanen.

- Det kommer til at koste os 800.000 kroner, fortæller Steen Sørensen.

- Vi fik desværre afslag fra kommunen på en ansøgning på halvdelen af beløbet. Nu har vi i i stedet spændt vores kassekredit maksimalt og taget et par lån, blandt andet med hjælp af DASU (Danmarks Automobil Sports Union Red.) for at betale den store regning.

- Men der var ingen vej udenom. Til gengæld fremstår banen igen som en af Danmarks bedste, lyder det fra formanden, der fortæller videre, at nu venter tre ugers arbejde med at hæve kantstenene rundt på banen, male striber og opmarchbåse op, samt nedfræsning af elektronisk udstyr.

Første gang banen skal i brug til et større arrangement bliver i juni måned, hvor banen er udlejet til motorcykelløb.

Af Ole Iversen (Tekst og foto)

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...