Hver lørdag i advent lægges der en video op med fortælling og sang

TILSTED: Tilsted Sogn har i år fået sin egen adventskalender, fortæller organist Annette Boch Pedersen:

- De restriktioner, vi alle lever under som følge af coronavirussen eller covid-19-sygdommen fostrer også ideer og nytænkning, siger hun og fortsætter:

- Eftersom Tilsted Kirke er ret lille, og der har været en del nedlukning her i efteråret, er mange slet ikke mødt og har hørt deres ny sognepræst Lisbeth Damgren, der i øvrigt også er Thisteds ny provst. Så hvorfor ikke lade kirken komme til folket...

Videre forklarer Annette Boch Pedersen:

- Vi laver en adventskalender, der overordnet set skal være ret kort, d.v.s. af en varighed på omkring 5 minutter og rimelig folkelig - altså genkendelig og noget, som man hjemme kan synge med på. Lisbeth tænder lys og fortæller om den søndag i advent, vi er kommet til, hvorefter vi hører eller synger med på den sang, der passer til fortællingen.

Det drejer sig om ”Vær velkommen, Herrens år”, ”Blomstre som en rosengård”, lucia-sangen og til sidst ”Nu tændes tusind julelys”.

De medvirkende er udover præsten og organisten også kirkesangerne Linda Gravesen og Kirsten Humlum og graver Peter Thorhauge, der har sørget for rammerne og adventskransen.

Kirken har entréret med AE- Digital Promotion ved Allan Ekström til at stå for produktionen, optagelsen og alt det tekniske samt udarbejdelse af de fire videoklip til hver søndag i advent. Der bliver lagt en lille video op på Tilsted Kirkes hjemmeside hver lørdag, hvor de så bliver liggende julen ud. Man kan altså i dag, lørdag, se og høre fortællingen om første søndag i advent og høre adventsudgaven af ”Vær velkommen, Herrens år”.

Nærmere på: www.tilstedkirke.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...