Haveejere byder indenfor flere steder

THY-HANNÆS: Efter en sommer hvor havearbejde måske ikke var det der stod højest på dagsordenen hos almindelige husejere, så byder august traditionen tro på åbne haver i Thisted Havekreds. 17. august kan alle komme og opleve de smukkeste og mest velplejede haver i Thy.

I Thisted er det Karin Oddershede Bach, som åbner havelågen for alle der har lyst til at kigge indenfor på Fårtoftvej 117.

Hendes have er indrettet med 80 procent genbrugsting, som er fundet til loppemarkeder og på genbrugspladsen. Planterne er også en slags genbrug, for dem har hun fået eller købt billig.

Hendes store interesser er at genbruge, hvad andre smider ud. Gamle krukker og havemøbler kan efter engang maling få nyt liv. Næsten alt kan bruges i hendes have - lige fra zink, rusten jern, en gammel cykel eller dør.

Når de gamle ting bliver sat sammen med grønne planter og blomster giver det liv og hygge i haven. Samme dag i Snedsted er der også åben have hos Tove og Henning Fisker på Snedstedvej 2 i Sundby. Her er det en helt anden slags have, en meget stor have på 7000 kvadratmeter som de haveinteresserede kan komme og opleve. Den er anlagt for 16 år år siden, og er delt op i mange rum, som består af mange sjældne træer og buske. Her finder man 150 rododendron, magnolia, trompetkrone, tulipantræ, hosta, høstfloks samt mange japansk ahorn.

Begge haver har åbent fra 10-15

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...