Veteranerne gav koncert ved Vibedal og deltog i høstgudstjenesten i Thisted Kirke

THISTED: I 1970 rejste Thisteds FDF Orkester på turné i Grønland, og det var man enige om skulle fejres fra i weekenden 11.-13. september.

Turen kostede 100.000 kr., og det var mange penge dengang. Byrådet behandlede sagen over flere gange, og deltagerne skulle hver betale 50 kr. Jørgen Raaby var mangeårig FDF-leder i Thisted fra 1955, efter at han 1939 var blevet medlem af FDF i Hvidbjerg Thyholm. Jørgen Raaby, der var med på turen til Grønland som leder, og hans kone Maren bor i dag på plejecentret Vibedal i Thisted.

Det var en overraskelse for dem, da 26 veteraner fra grønlandsturen lørdag eftermiddag 12. september pludselig spillede uden for deres lejlighed.

Nogle af veteranerne mødtes allerede fredag aften i kredshuset Zacho på Møllevej for at se de gamle haller, inklusive Myginds Museum, og derefter var der kaffemik hjemme hos Lars Dahl, der er en anden mangeårig FDF’er.

Efter koncerten ved Vibedal gik turen til middag, hvor der var mange FDF-indslag som lejrbål, underholdning og billeder og dias fra grønlandsturen samt udstilling af ting, der dengang blev bragt hjem af deltagerne, ligesom flere fortalte om de oplevelser, de havde haft i Grønland.

Søndag deltog nogle af FDF Orkester-veteranerne i familie- og høstgudstjenesten i Thisted Kirke.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...