Journalist Jens Utoft og hans kone Lone Knudsen så godt nok meget skov på den tur

THISTED: Mandag aften 17. september inviterer Foreningen Norden Thisted til et foredrag på VUC på Munkevej i Thisted om en 2500 km lang togtur gennem Sverige og Norge med Inlandsbanen. Foredragsholder er foreningens kredsformand i Midt-Nord (det tidligere Viborg Amt), journalist Jens Utoft, Skive, som i sommeren 2017 foretog turen sammen med sin kone Lone Knudsen. De så godt nok meget skov på den tur, men også en fantastisk flot og varieret natur, fortæller han.

Inlandsbanen ejes og drives af syv svenske kommuner, og den kører fra midt i juni til midt i august daglige afgange med passagerer på en 1300 km lang strækning fra Kristinehamn ved Vänern op til minebyen Gällivare i Lappland. Om vinteren befordres i perioder skiturister på en kortere strækning. Resten af året befordrer banen gods, især tømmer fra de svenske skove.

Jens Utoft og Lone Knudsen startede med tog fra Trondheim i Norge til Bodø og derfra videre med busser og færge til Narvik, hvorfra de tog med malmjernbanen ind i Sverige til minebyerne Kiruna og Gällivare. Herfra med Inlandsbanen sydpå via samernes hovedstad Arvidsjaur. Ved ankomsten til Mora benyttede parret lejligheden til at besøge Skives svenske venskabsby Arvika.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...