15. oktober er det 20 år siden, at Gurli Thorsø blev forpagter af Hotel Vildsund Strand

VILSUND: 15. oktober er det 20 år siden, at Gurli Thorsø blev forpagter af Hotel Vildsund Strand.

Gurli Thorsø er oprindeligt uddannet frisør, men efter nogle år som husjomfru på Wedellsborg og Frijsenborg hos grevinden Wedell, bestemte hun sig for at prøve noget nyt.

Jobbet som husjomfru indeholdt også madlavning. Og nu mente Gurli Thorsø, at hun var godt rustet til et liv som restauratør.

- Jeg havde hørt at selskabet bag Vildsund Strand søgte en forpagter. Så den stilling søgte jeg - og fik den, fortæller Gurli Thorsø, der frem til 2014 drev stedet sammen med sin eksmand Evald Olesen.

Årene forinden havde adskillige forpagtere forsøgt sig på at drive hotellet - og her, 20 år senere - er hun meget stolt over at være den forpagter, der har været der længst.

Men starten var hård for Gurli Thorsø.

- Da vi kom, stod der intet i ordrebogen. Samtidig bar lokalerne præg af, at de trængte til en kærlig hånd. Så vi startede med at male lokalerne og herefter er det gået stille og roligt med renovering og tilbygninger, fortæller Gurli Thorsø.

Udover restaurationen er der også 17 værelser på stedet. Og også de har fået et "face-lift" gennem tiden.

- Det første selskab, vi havde, var et guldbryllup med 60 mennesker. Jeg havde 12 mand på arbejde den dag. Jeg var simpelthen så bange for, at tingene ikke skulle være i orden, husker Gurli Thorsø.

Men det var de.

Og så gik det slag i slag med fester, kurser, møder og andre sammenkomster, der blev bestilt på Vildsund Strand.

Og Gurli Thorsø selv gik op i det.

- Det er for mig en livsstil. Det kan jo ikke hjælpe, at jeg spiller direktør, siger Gurli Thorsø, der i en periode i 00’erne også var forpagter af den hedengangne Morup Mølle Kro.

- Den gang kom der en madanmelder fra Ekstra Bladet og lavede en rosende artikel med overskriften "Gurlis gæstebud". Det var en hentydning til bogen "Babettes Gæstebud", smiler hun.

I dag kan der holdes fem fester på en gang på Hotel Vilsund Strand. Og i sommerperioden er Gurli Thorsø oftest nødsaget til at sige nej til folk.

Derfor drømmer hun nu om en ny panorama glassal - ved p-pladsen mod nordøst - med plads fester og med en fin udsigt over sundet.

I dag beskæftiger hun en kok og en fastansat tjener samt to medarbejdere, der klarer rengøringen. Derudover har hun 15-16 personer, som hun kan trække på, når der er behov.

- Jeg kunne godt bruge en kok mere, siger Gurli Thorsø, der selv tager en del køkkenvagter.

På søndag 16. oktober vil hun fejre 20-års dagen med et gæstebud af alskens specialiteter.

Der bliver smagsprøver på alskens street-food fra mange lande. Der bliver desuden et stort dessertbord, som man kan forsyne sig ved. Alle er velkommen til at kigge forbi den søndag, siger Gurli Thorsø.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...