Stamgæsterne gav ejer af værtshus en overraskelse

THISTED: John Nielsens 20 års jubilæum som ejer af Cafe Nytorv den 1. februar, skulle egentlig ikke markeres. Men personale og gæsterne ville det anderledes.

Fredag havde de derfor stablet en surprise- jubilæumsfest på benene for den 58-årige værtshusejer. Stamkunderne mødte op i stort tal og der var hyret levende musik. For de 20 år skulle selvfølgelig fejres - og det bedst med en fest.

Der var arrangeret god mad og der blev lavet en indsamling til den populære værtshusejer. Han ønskede sig ikke noget. Men han havde for nyligt røbet, at han ville gerne have sig en tørretumbler - det fik han.

Hovedpersonen selv var glad for at så mange kom, og at personalet og kunderne synes at han skulle fejres. ?- Det har jo været det, jeg har brugt mit liv på, siger John Nielsen i en rolig stund i baglokalet.

Han fortæller videre, at det har været en god tid i Cafe Nytorv. Men at det også har haft sine omkostninger at være 365 dage på arbejde fra formiddag til sen aften.

- Det har sgu kostet et ægteskab, fortæller han ærligt. ?Han ved godt, at han måske bliver den sidste i Thisted, der driver et dagværtshus.

- Der er ikke længere det behov for et sted at kunne komme og få en øl og mødes med kammeraterne. De unge idag gider det ikke. Der kommer ikke nye gæster når de gamle falder væk, siger John Nielsen, der kender 90 procent af sine kunder.

John Nielsen har haft Nytorv som omdrejningspunkt for det meste af sit arbejdsliv.

Han etablerede Nytorvs Grill for 27 år siden, 20 meter væk. En dag kom så Børge og Rita - de tidligere ejere af Cafe Nytorv over, og så blev grillmanden til værtshusejer.

John Nielsen lægger ikke skjul på, at det er et hårdt liv at være på så mange timer hver dag. - Vi åbner på hverdage 9.30 og i weekends klokken 14. Og vi lukker først hen imod klokken 22 på hverdage og lidt senere i weekenderne.

- Derfor har jeg også besluttet at jeg gerne vil sælge Cafe Nytorv. Jeg er fyldt 58 og har egentlig lyst til at prøve noget andet. Prøve at have lidt fri, nyde mit barnebarn Villum på tre år, ferie og måske bare prøve at bestille noget helt andet.

Men det må tiden vise, lyder det fra John Nielsen, der skal tilbage til festen og pladsen bag baren i Cafe Nytorv - hans faste plads i 20 år - foreløbigt.

Af Ole Iversen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...