Thisted Bryghus og de lokale ølentusiaster var lørdag vært for Øllets Dag

- 1100, så kan vi heller ikke tage flere ind.

Formanden for de lokale ølentusiaster i Thisted, Jens Munk, var godt tilfreds med søgning til årets øl-arrangement på Thisted Bryghus.

For Bryghuset og entusiasterne var endnu engang gået sammen om at arrangere Øllets Dag. Et populært arrangement, som man kunne forvisse sig om, når man så den lange kø langs Bryggerivej ved 11-tiden, hvor det hele begyndte.

I nogle timer satte forskellige små bryggerier hinanden stævne for at byde på, hvad de nu hver især havde at byde på.

Gitta og Erik Gnudtzmann havde taget turen fra Kirke Hyllinge på Sjælland, hvor de bød på smagsprøver på produkter fra Hornbeer.

- Vores øl er meget kendte på Sjælland. Men måske ikke så meget i Jylland. Derfor er vi taget til Thisted i dag. Vi var her også i fjor, fortæller parret.

Hornbeer ejes af Gunhild og Jørgen Fogh Rasmussen.

- Gunhild er bryggeren. Hun er en af mine tidligere elever i skolen. jeg plejer at sige, at hun er den eneste af mine elever, der er blevet til noget, smiler Erik Guntzmann. Han afslører også, at Jørgen Fogh Rasmussen er den tidligere statsministers bror.

Midt i overvægten af mandlige øl-elskere var der også plads til enkelte kvinder.

Trine Langballe og Maria Munk for eksempel.

- Øl er noget, der bliver dyrket meget i vores familie. Og så har jeg lokket Trine med. det er altid sjovt at smage noget nyt, fortæller Maria Munk.

Som et par eksempler på øl, som hun syntes smagte særlig godt, nævner hun spontant "Sekretæren" fra bryggeriet Syndikatet og hvedeøl med brændenælder fra håndbrygger Lars Larsson.

For den lokale brygmester Anthony Aagaard Madsen fra Thisted Bryghus var arrangementet endnu et bevis på, at godt specialøl ikke er på vej til at gå af mode.

- Jeg tror stadigvæk på en god fremtid for specialøl. Når man ser på USA, så udgør de 20 procent af markedet. I Danmark er vi på 14 procent. Mange af de helt små bryggerier har det svært. Samtidig er de store bryggerier, Carlsberg og Unibrew, også i gang med at lave specialøl. Thisted Bryghus har den fordel, at vi har den størrelse, vi har, siger brygmesteren.

Hans direktør, Aage Svenningsen, havde en god dag.

- Sådan en dag fremmer jo interessen for godt øl. Og det er fantastisk at se så mange glade mennesker, siger Aage Svenningsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...