Lørdag 30. juni kan Anna Grethe Toftdahl fejre jubilæum som glasmager

BEDSTED: Det begyndte som en hobby for Anna Grethe Toftdahl. Men det endte med at blive til en forretning.

Lørdag 30. juni kan hun og JoBI Glas fejre 10 års jubilæum som glasmager, indehaver af glas-kursusskole og butik i Bedsted på adressen Thylandsgade 18 i Bedsted.

Interessen for glas begyndte egentlig allerede for Anna Grethe Toftdahl da hun var ung. Jeg ville hun gerne gå i lære som glasmager. Det var et noget utraditionelt ungdomsønske. Og selv om den unge Anna Grethe selv havde kontakt til en glaspuster i Silkeborg, som gerne ville have en lærling - så var det ikke noget der faldt i god jord hos far og mor.

- Far sagde NEJ, fortæller Anna Grethe Toftdal.

Men alligevel blev glas en stor del af Anna Grethes liv.

Det startede for 15 år siden, da leg med glas på aftenskolerne, for alvor tog fart. Her var Anna Grethe med fra starten.

Nu er aftenskole-glasinteressen kølnet, men glas er stadig sagen for Anna Grethe. Hun holder måske nok holder færre kursusforløb for nye glasinteresserede. Men hun elsker stadig, sammen med manden Per, at gå i glasværkstedet.

Nu er det mest bestillingsarbejde, den oprindeligt brugsuddannede og senere revisoransatte, Anna Grethe Toftdahl arbejder med. Kunderne har for alvor opdaget hendes evner med glas og hun har flere faste kunder over hele landet, som hun laver glasfigurer og bestillingsarbejde for. Blandt andet har hun leveret mange styk glasudgaver af "Gutterne på kutternes" skib HM 90, som de sælger i deres egen butik i Vester Thorup.

Men JoBI Glas får også mange bestillinger på studenter, - konfirmations og bryllupsgaver i glas. Det er også blevet til næsehorn, motorcykler, fisk, dørskilte og endda en skraldebil.

Det bliver da også stadig til glaskurser i det store værksted - men nu mest for mangeårige faste kunder.

Anna Grethe Toftdahl fejrer de 10 år med JoBI Glas med fødselsdagsfejring i butikken i Bedsted på lørdag.

- Her håber jeg at mange venner af huset, kunder og kursister kigger forbi. Jeg har sørget for noget godt til ganen. Men har selvfølgelig også en masse rigtigt gode tilbud i glas - det er klart, lyder det fra glasmageren fra Bedsted.

Åbent hus og fødselsdag hos JoBI Glas er lørdag 30. juni over middag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...